Etusivu     B2B-palvelut     Tuotteita kotiin     Autoja nettikaupasta     Rakennustarvikkeet     Uusi tekniikka     Musiikki     Hakukoneet     Muoti ja vaatteet     Matkailu     Kuntoilu ja lisäravinteet     Hautauspalvelut     Remontointi     Kiinteistöt     Teatteria     Järjestyksenvalvonta    

 

Autoja nettikaupasta ?


 

 
Automaailmassa on aika selkeä työnjako. Jos olet ostamassa uutta autoa niin todennäköisesti kyllä kävelet autoliikkeeseen sisään eli asioit perinteisessä myymälässä. Tosin uusien autojen myynti on tilauskauppaa, joten siinä on yhtymäkohtia nettikaupan suuntaan.
Käytetyt autot sen sijaan katsellaan aika usein netistä ja sitten lähdetään koeajolle.
Netissä tehtävää toimintaa on tosin paljon autoiluun liittyvän koulutuksen aloilla. Esimerkiksi autokoulut ovat jo pitkään hyödyntäneet nettiä oppilaiden opetuksessa. Teoriakokeisiin on valmistauduttu netissä olevan kokeen avulla. Myös monet ammattikuljettajat tarvitsevat koulutusta työhönsä liittyen. Tällaisia ovat esim. Reak eli ennakoivan ja taloudellisen ajon koulutus ja toinen yleinen koulutus on tietyömailla työskenteleviltä vaadittu Tieturva 1 -koulutus. Näistä löytyy lisätietoa www.suomenammattipatevyyskoulutus.fi/?Ammattip%C3%A4tevyyskoulutus___REAK_Ennakoivan_ja_taloudellisen_ajon_koulutus ja www.suomenammattipatevyyskoulutus.fi/?Korttikoulutukset___Tieturva_1.
Muu autoihin liittyvä sitten saa kannatusta varmasti molempiin suuntiin. Esimerkiksi auton renkaita kyllä jonkun verran tilataan netistä, mutta moni haluaa kyllä renkaiden lisäksi myös palvelun eli yleensä renkaiden vaihdon. Ja tätähän ei nettikauppa voi tarjota.
Varaosat taas moni tilaa netistä ihan hinnan ja saatavuuden takia. Nettikaupasta voi myydä käytännössä rajattoman määrän tuotteita, mutta kaupat eivät voi pitää varastossa ihan määrättömästi varaosia. Toisaalta usein varaosan tarve on niin kiireinen, ettei ehditä odottelemaan vaan tavara on saatava heti, jolloin se haetaan kivijalkakaupasta. Autokorjaamoillahan on kuitenkin käytössä palvelu, jossa he saavat varaosat jo samana päivänä. Ainakin yleisimmät. Sijainnilla ei ole juurikaan merkitystä, koska korjaamoketjujen omat autot toimittavat varaosia koko ajan ympäri Suomea sinne missä niitä tarvitaan. Eli oli korjaamo sitten vaikka Muuramessa tai Tammisaaressa niin varaosat liikkuvat nopeasti, eikä asiakkaan tarvi niitä odottaa. Oli kyseessä sitten autohuolto muurame tai vaikka ihan eri suunnalla autokorjaamo tammisaari niin joka tapauksessa osat tulee nopeasti ja auton huolto hoituu samana päivänä. Toki jotkut osat tilataan edelleen postipakettina ja niitä joutuu sitten odottamaan. Mutta yksityishenkilöille ei juuri näin hyvää palvelua tarjota.
Yksi nettikaupan muoto on tietysti kaivinkoneiden ja muiden vastaavien tuonti ulkomailta. Eihän niitä ihan samalla tavalla tilata kuin pienempää tavaraa, mutta kyllä moni on päätynyt siihen että hankitaan kaivinkone ulkomailta. Niitä kuitenkin saa Englannista ja muualta Euroopasta huomattavasti edullisemmin kuin kotimaasta. Ja vaikka rahti on kallis niin tuonti kannattaa silti, noissahan ei samanlaisia yllätysveroja ole kuin autoissa.
 

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2002-2016 Yhteystiedot: ReCom Network, 00100 Hki, recomnetwork@recomnetwork.org